Zeer recente ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling van prostaatkanker

Tot nu toe was het gebruikelijk om bij het vermoeden op prostaatkanker blind een aantal puncties (biopten) te nemen, verspreid over de hele prostaat. Een probleem hierbij is dat de kanker vaak niet in de hele prostaat zit, zodat deze puncties vaak niet de juiste diagnose opleveren. In zijn voordracht zal Dennis Oerlemans nieuwe methoden bespreken om hiermee een zoveel mogelijk
passende behandeling te kunnen geven. Wanneer prostaatkanker uitgezaaid is buiten de prostaat en de direct aangrenzende lymfklieren of organen, zijn er vrijwel altijd geen genezende behandelingen meer mogelijk. In de laatste jaren zijn er echter meerdere nieuwe ontwikkelingen in hormoonbehandelingen, chemotherapeutische behandelingen en behandelingen  met radioactieve stoffen geweest, die vooruitzichten bij mensen met uitgezaaide prostaatkanker behoorlijk hebben verbeterd. Marien den Boer zal hier een overzicht van geven. Frank Raat zal op vragen beantwoorden over het toenemend belang van MRI van de prostaat bij het stellen van de diagnose prostaatkanker.

Deze lezing was eerder al gepland op 26-9-2017, maar is toen vervallen.

Dag en tijdstip: dinsdagavond 8 mei 2018 (inloop: 19.00 uur. Lezing van 19.30 – 20.30 uur)
Locatie: Toon Hermans Huis Roermond
Kosten:  geen
Aanmelden: In verband met de beschikbare ruimte is aanmelden noodzakelijk via:
info@toonhermanshuisroermond.nl of telefonisch: 0475 856 801.