29 september: open dag Toon Hermans Huis Roermond

Op 29 september a.s. is het Toon Hermans Huis Roermond geopend van 11.00 – 15.00 uur voor iedereen die kennis wil maken met het Huis en de sfeer wil proeven.

Tijdens deze dag wordt een nieuwe tentoonstelling geopend met de kleurrijke schilderijen van Marie Elise de Kunder, Jos de Kunder, Thea Verlinden, Hanneke Janssens, Hubertina Simons en Nel van Dijk. Zij exposeren van september 2018 t/m maart 2019 in het Toon Hermans Huis Roermond.

“Toen ik tijdens een open dag van het Toon Hermans Huis in 2015 hoorde over het open atelier, heb ik me aangemeld en ben deelnemer vanaf het eerste uur. Gestimuleerd door de enthousiaste en deskundige begeleiding was dat het begin van veel experimenteren met kleur en materiaal. Heerlijk om te werken aan een schilderij waar je uiteindelijk tevreden over bent en van kunt genieten! Mijn vooroordeel dat er in het Toon Hermans Huis alleen over kanker en behandelingen gepraat zou worden, heb ik snel gewijzigd. We hebben een sprankelende groep, waar ruimte is voor humor, maar ook voor een persoonlijk verhaal. Dat is waardevol en mooi!”

Na de opening van de expositie is er muziek te horen van Wim Campers op piano en Lia Stoel zang. Om 11.30 uur en 13.30 uur geeft ervaringsdeskundige Sjaak Slangen een lezing van 1 uur over wat kanker met je doet. Titel lezing: “Ga je mee verdwalen, ik weet de weg” (Loesje).

De Limburgse TV zender L1 heeft een mooie impressie gemaakt van de kunstenaars met de naam: Het fluisterend penseel

klik hier voor download van de flyer van de expositie