Coronavirus – reden tot sluiten THHR

Nieuwsbericht 23 maart 2020:

In verband met de ontwikkelingen met betrekking tot het COVID 19 virus en de aangekondigde maatregelen van de overheid, zijn we genoodzaakt om de sluiting van het Toon Hermans Huis Roermond te verlengen tot dinsdag 2 juni.

Het bestuur en directie van het Toon Hermans Huis hebben de afgelopen weken met bezorgdheid de ontwikkelingen gevolgd van de uitbraak van het coronavirus. Zo zijn de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM aangehouden en is ons beleid ten aanzien van het nemen van maatregelen gecommuniceerd met alle betrokkenen van het Huis. De ontwikkelingen gaan echter zo snel dat de overheid op maandag 23 maart aangescherpte maatregelen heeft aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in Nederland zoveel mogelijk tegen te gaan.

Vanwege de kwetsbaarheid van onze gasten in combinatie met de besmettelijkheid van het coronavirus is na zorgvuldig beraad besloten de tijdelijke sluiting te verlengen naar dinsdag 2 juni. Deze beslissing is genomen uit betrokkenheid en bezorgdheid voor alle mensen die ons Huis bezoeken of in ons Huis werken.

Uiteraard zullen we u bij nieuwe ontwikkelingen op de hoogte houden.


PERSBERICHT 13 maart 2020:

In verband met de uitbraak van het corona virus is ons huis per ingang van vrijdag 13 maart gesloten tot maandag 30 maart.

Het bestuur en directie van het Toon Hermans Huis hebben de afgelopen weken met bezorgdheid de ontwikkelingen gevolgd van de uitbraak van het corona virus. Zo zijn de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM aangehouden en is ons beleid ten aanzien van het nemen van maatregelingen gecommuniceerd met alle betrokkenen van het huis. De ontwikkelingen gaan echter zo snel dat het kabinet op 12 maart strenge maatregelen heeft aangekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in Nederland tegen te gaan.

Vanwege de kwetsbaarheid van onze gasten in combinatie met de besmettelijkheid van het coronavirus is na zorgvuldig beraad besloten ons huis tijdelijk te sluiten. Deze beslissing is genomen uit betrokkenheid- en bezorgdheid voor alle mensen die ons huis bezoeken of in ons huis werken. Dit betekent ook dat de geplande open dag op zaterdag 4 april geen doorgang zal vinden.

Uiteraard zullen we u bij nieuwe ontwikkelingen op de hoogte houden.


12-3-2020 Beste gasten, vrijwilligers, aanbieders en andere betrokkenen,

Tot onze spijt moet ik jullie mededelen dat in verband met het corona virus ons huis per ingang van vrijdag 13 maart gesloten zal zijn tot maandag 30 maart.

Beste gasten, vrijwilligers, aanbieders en andere betrokkenen,

Tot onze spijt moet ik jullie mededelen dat in verband met het corona virus ons huis per ingang van vrijdag 13 maart gesloten zal zijn tot maandag 30 maart. Het bestuur en directie van het Toon Hermans Huis hebben de afgelopen weken met bezorgdheid de ontwikkelingen in het corona virus gevolgd. Zo zijn de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM aangehouden en ons beleid m.b.t. het virus is onlangs gecommuniceerd met alle betrokkenen van het huis. De ontwikkelingen gaan echter zo snel dat vandaag een persconferentie heeft plaatsgevonden met minister Rutte. In de persconferentie is aangegeven dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden afgelast en dat mensen met griepverschijnselen en milde klachten moeten thuisblijven. Het contact of bezoeken aan ouderen of kwetsbare personen zou men zoveel mogelijk moeten beperken en mensen worden aangeraden zoveel mogelijk thuis te werken.

Omdat het Toon Hermans Huis een inloop- en ontmoetingshuis is voor mensen met kanker is deze beslissing genomen uit betrokkenheid- en bezorgdheid voor alle mensen die ons huis bezoeken of in ons huis werken.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor ons besluit en uiteraard hopen wij jullie in betere tijden weer te ontmoeten.
Ik houd jullie op de hoogte mochten er wijzigingen of veranderingen t.a.v. bovenstaande optreden.

Ook namens het bestuur wens ik jullie allen heel veel sterkte en wijsheid toe!

Met vriendelijke groet,

Lucinda Lodenstein
Directeur Toon Hermans Huis Roermond


10-3-2020 Belangrijke mededeling:
Het nieuwe coronavirus heeft inmiddels ook Nederland bereikt.
De volgende regio’s/landen kennen inmiddels een wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
* China (inclusief Hong Kong en Macau)
* Singapore
* Zuid-Korea
* Iran
* De Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Via onderstaande link kunt u checken of u in een gebied geweest bent waar het coronavirus heerst:
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/verspreiding

In verband met de kwetsbaarheid van onze gasten en de besmettelijkheid van het nieuwe coronavirus vragen wij met klem het Toon Hermans Huis NIET te bezoeken wanneer:
* u in een gebied bent geweest waar het nieuwe coronavirus heerst;
en/of
* u de afgelopen weken contact heeft gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus

Wanneer bovenstaande het geval is en u geen klachten zoals koorts en hoesten of kortademigheid hebt, wilt u dan in elk geval tot 2 weken na terugkeer of contact het Toon Hermans Huis niet bezoeken; dat is namelijk de periode dat het virus zich kan openbaren.
Wanneer bovenstaande het geval is en u wel klachten heeft zoals koorts en hoesten of kortademigheid, vragen we u telefonisch contact op te nemen met uw huisarts en zeker tot 2 weken nadat deze klachten over zijn ons inloophuis niet te bezoeken.

OOK WANNEER U EEN VERKOUDHEID HEEFT, KOM DAN, UIT VOORZORG, NIET NAAR HET TOON HERMANS HUIS TOT U HELEMAAL BETER BENT (social distancing!)

Wat kunt u doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
* Was uw handen regelmatig
* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
* Gebruik papieren zakdoekjes
* Geef de mensen die u ontmoet geen hand, maar begroet ze mondeling

Onderstaande link naar de website van RIVM geeft antwoord op vele van uw vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden