Vrijwilliger worden

Aanmelden als vrijwilliger Toon Hermans Huis Roermond

Op 7 april 2015 opende het Toon Hermans Huis Roermond haar deuren openen aan de Willem II Singel 17. Ons inloophuis wordt gedragen door een sterk team van gemotiveerde vrijwilligers. Graag komen wij nog in contact met bevlogen kandidaten voor diverse vrijwilligersfuncties.

Voor zeer uiteenlopende werkzaamheden binnen ons inloophuis zijn wij regelmatig op zoek naar mensen met de juiste instelling, vaardigheden en kennis. We verwachten daarnaast van medewerkers dat ze regelmatig en periodiek beschikbaar zijn en zich voor minimaal één jaar aan het Toon Hermans Huis Roermond als medewerker verbinden.

Het Toon Hermans Huis Roermond hecht grote waarde aan het bieden van een veilige omgeving voor al haar bezoekers en (vrijwillige) medewerkers. Daarom hebben wij een ‘gedragscode en omgangsregels (vrijwillige) medewerkers van het Toon Hermans Huis Roermond’ opgesteld waar iedereen die in dit Huis werkzaam is, kennis van genomen heeft.

gedragscode en omgangsregels THHR definitief 29-06-2016


OPENSTAANDE FUNKTIES:

PR & Communicatie medewerker

Heb je ervaring met coördineren en aansturen van een klein team? Kun je de juiste toon treffen? Schrijf je beknopt? Vind je het leuk om persberichten of korte stukjes over activiteiten en andere gebeurtenissen te schrijven. Ben je iemand die veel op social media te vinden is en het leuk vindt om het Inloophuis onder de aandacht te brengen? Dan zoeken we jou om de communicatie en PR voor het Inloophuis van het Toon Hermans Huis Roermond te verzorgen!
Functieomschrijving


ALTIJD GEZOCHT:
Gastvrouw en gastheer

De profielschets voor gastvrouwen en -heren kunt u hier downloaden:
Functiebeschrijving gastvrouw /-heer

Voor de functie van gastvrouw/-heer volgt een stageperiode van 6 weken waarin je nader kennis kunt maken met het huis, de collega’s en de werkzaamheden. Daarna vindt een functionerings- en beoordelingsgesprek plaats en wordt de aanstelling definitief.

Met de mogelijke kandidaten wordt eerst een kennismakings- en selectiegesprek gevoerd. Kandidaten die worden aangenomen, moeten er rekening mee moeten houden dat ze – afhankelijk van hun functie binnen de organisatie – een door IPSO (organisatie van inloophuizen in Nederland) verzorgde training dienen te volgen. Deelname aan deze training is verplicht voor gastvrouwen en -heren. Daarnaast zal er voor elke vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag, via het Ministerie van Veiligheid en Justitie) worden aangevraagd. (zie ook training)

Voor alle functies geldt dat het om 100% vrijwilligerswerk gaat. Je krijgt er veel waardering en voldoening voor terug, evenals een reiskostenvergoeding, gratis training, opleiding en uitjes. Naast motivatie en betrokkenheid zijn samenwerken, enthousiasme, empathie en flexibiliteit sleutelwoorden. Dagen en tijden in overleg.
Geïnteresseerden vragen we het volgende sollicitatieformulier in te vullen en te voorzien van een duidelijke motivatiebrief en cv:  Sollicitatieformulier Toon Hermans Huis Roermond.