Vrijwilliger worden

Aanmelden als vrijwilliger Toon Hermans Huis Roermond

Op 7 april 2015 opende het Toon Hermans Huis Roermond haar deuren openen aan de Willem II Singel 17. Ons inloophuis wordt gedragen door een sterk team van gemotiveerde vrijwilligers. Graag komen wij nog in contact met bevlogen kandidaten voor diverse vrijwilligersfuncties.

Voor zeer uiteenlopende werkzaamheden binnen ons inloophuis zijn wij regelmatig op zoek naar mensen met de juiste instelling, vaardigheden en kennis. We verwachten daarnaast van medewerkers dat ze regelmatig en periodiek beschikbaar zijn en zich voor minimaal één jaar aan het Toon Hermans Huis Roermond als medewerker verbinden.

Het Toon Hermans Huis Roermond hecht grote waarde aan het bieden van een veilige omgeving voor al haar bezoekers en (vrijwillige) medewerkers. Daarom hebben wij een ‘gedragscode en omgangsregels (vrijwillige) medewerkers van het Toon Hermans Huis Roermond’ opgesteld waar iedereen die in dit Huis werkzaam is, kennis van genomen heeft.

gedragscode en omgangsregels THHR definitief 29-06-2016


Administratief medewerker / secretaresse

Ter versterking van het secretariaat komen wij graag in contact met mensen die handig zijn met de computer (office 365 pakket) en die bereid zijn alle voorkomende taken op het gebied van secretariaat/administratie te vervullen. Bereidheid tot samenwerken en een flexibele instelling zijn daarbij belangrijk.  Wij zoeken iemand die bereid is zich in te zetten gedurende 2-3 dagdelen (dagen/tijden nader overeen te komen).
Functieprofiel vrijwilliger secretariaat – administratie


Gastvrouw en gastheer

 

De profielschets voor gastvrouwen en -heren kunt u hier downloaden:
Functiebeschrijving gastvrouw /-heer


Met de mogelijke kandidaten wordt eerst een kennismakings- en selectiegesprek gevoerd. Voor de functie van gastvrouw/-heer volgt een stageperiode van 6 weken waarin je nader kennis kunt maken met het huis, de collega’s en de werkzaamheden. Daarna vindt een functionerings- en beoordelingsgesprek plaats en wordt de aanstelling definitief.

Kandidaten die worden aangenomen, moeten er rekening mee moeten houden dat ze – afhankelijk van hun functie binnen de organisatie – een door IPSO (organisatie van inloophuizen in Nederland) verzorgde training dienen te volgen. Deelname aan deze training is verplicht voor gastvrouwen en -heren. Daarnaast zal er voor elke vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag, via het Ministerie van Veiligheid en Justitie) worden aangevraagd. (zie ook training)

Geïnteresseerden vragen we het volgende sollicitatieformulier in te vullen en te voorzien van een duidelijke motivatiebrief en cv:  Sollicitatieformulier Toon Hermans Huis Roermond.