VOORLOPIG NOG GEEN Salon Chantant: Muziek in huis (ivm corona)

Het is een medisch bekend gegeven, dat door het maken van muziek in onze hersenen spontaan het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt.

De vermaarde hoogleraar neuropsychologie, professor Erik Scherder, zei het al: “Als je muziek maakt ontstaan unieke samenwerkingen in de hersenen.”  Als je zingen ziet als de meest intieme manier van muziek voortbrengen, dan kan het dus niet anders, dan dat een mens daar gelukkig van wordt. Het mooie daarbij is, dat iedereen die kan praten ook kan zingen, want daarbij gebruik je dezelfde spieren. Een wetenschap die voor de directie van het Toon Hermans Huis in Roermond aanleiding was voor een nieuw initiatief.

Salon Chantant wordt geen zangles of koorscholing, maar de deelnemers gaan, samen of alleen, zingen bij de piano, op teksten van bekende liederen en liedjes, op de manier die bij hem of haar past. Hard of zacht, welluidend of ingetogen, professioneel geschoold of van de koude grond, het gaat niet om het hoorbaar resultaat, maar om hetgeen de activiteit “an sich” doet met je geluksgevoel.

Bent u de dirigent die iets wil betekenen voor mensen die leven met kanker?

Voor Salon Chantant zoeken we een dirigent die samen met de pianist en de gasten elke dinsdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur (behalve de 3e dinsdag van de maand) professionele begeleiding biedt aan de gasten die in ons Huis komen zingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lucinda Lodenstein, Telefoon: 0475 – 856801.

HET TOON HERMANS HUIS ZORGT VOOR EEN VROLIJKE NOOT IN HET LEVEN VAN ZIJN GASTEN

Plaats: Toon Hermans Huis Roermond
Begeleiding: Piano: Wim Campers
Gastvrouw: Wisselende gastvrouwen
Duur en frequentie: 3x per maand op dinsdagmiddag
Tijdstip: Van 14.00 tot 15.30 uur  zie agenda voor actuele data
Aantal deelnemers:
Kosten: Geen kosten
Aanmelden:

Niet nodig