Lezing op herhaling: zelfherstellend vermogen van je eigen lichaam

Vanwege grote belangstelling zijn wij verheugd dat Pascale Bruinen opnieuw een lezing komt verzorgen in ons huis! Deze lezing zal plaatsvinden op dinsdag 12 juli. De lezing duurt van 10.30 tot 12.00 uur met aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Foto: Antoine van Kaam

Pascale is schrijver, spreker en mental coach inzake de mind-body connectie, de zelfherstellende vermogens van het lichaam en gezondheidsbevordering. Ze deed jarenlang onderzoek naar de wetenschap achter de biologische effecten van mindset op gezondheid en levensverwachting. Deze kennis deelt ze met veel enthousiasme in haar lezingen en workshops waarbij ze mensen helpt om hun leven en gezondheid bewust in de best mogelijke richting te sturen. Haar derde boek, ‘Zelfherstel van binnenuit ‘Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’, is in 2021 verschenen bij Uitgeverij AnkhHermes en gaat over hoe je op succesvolle wijze de eigen regie kunt nemen over je gezondheid. De sleutel daarvoor ligt in je bewustzijn. Ze is tevens medeoprichter van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor bewezen effectieve zelfherstelinterventies zoals workshops, lezingen en trainingen over alles wat je veilig voor jezelf kunt doen om je lekkerder in je vel te voelen, sneller te herstellen na een blessure, ziekte of operatie en om beter om te kunnen gaan met (chronische) aandoeningen en beperkingen (voor meer informatie: https://academievoorzelfherstel.nl).

Voor mensen met kanker zal Pascale ingaan op hoe je door middel van meditaties, affirmaties en visualisaties zelf je immuunsysteem een flinke boost kunt geven, de bijwerkingen van chemotherapie en bestralingen aanzienlijk kunt verminderen en een grotere levenskwaliteit kunt ervaren. Een grotere kwaliteit van leven wordt wetenschappelijk gelinkt aan een grotere overlevingskans.

Uit studies is bekend dat visualisaties die specifiek gericht zijn op het immuunsysteem – het zo levendig mogelijk in je geest voor je zien hoe jouw afweercellen kankercellen opruimen – kunnen leiden tot een versterking van het afweersysteem en een vergroting van de capaciteit van afweercellen om kankercellen uit te schakelen. Maar onderzoek toont ook aan dat visualisaties kunnen zorgen voor een vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling (minder misselijkheid, braken, depressieve en angstige gevoelens, slapeloosheid en doof gevoel). Tenslotte zorgen visualisaties er ook voor dat kankerpatiënten een grotere levenskwaliteit ervaren, hetgeen weer in verband wordt gebracht met een grotere overlevingskans. In deze lezing licht Pascale deze effecten nader toe en legt ze uit hoe dit werkt.  Meer informatie? Neem gerust eens een kijkje op www.pascalebruinen.com.

Als je de lezing wilt bijwonen stuur dan voor 6 juli een mail naar: info@toonhermanshuisroermond.nl.