Vrijwilliger worden

Aanmelden als vrijwilliger Toon Hermans Huis Roermond

Op 7 april 2015 opende het Toon Hermans Huis Roermond haar deuren openen aan de Willem II Singel 17. Ons inloophuis wordt gedragen door een sterk team van gemotiveerde vrijwilligers. Graag komen wij nog in contact met bevlogen kandidaten voor diverse vrijwilligersfuncties.

Voor zeer uiteenlopende werkzaamheden binnen ons inloophuis zijn wij regelmatig op zoek naar mensen met de juiste instelling, vaardigheden en kennis. We verwachten daarnaast van medewerkers dat ze regelmatig beschikbaar zijn (minimaal 1 dagdeel per week) en zich graag aan het Toon Hermans Huis Roermond als medewerker willen verbinden.

Het Toon Hermans Huis Roermond hecht grote waarde aan het bieden van een prettige en veilige omgeving voor al haar bezoekers en (vrijwillige) medewerkers. Daarom hebben wij een ‘gedragscode en omgangsregels (vrijwillige) medewerkers van het Toon Hermans Huis Roermond’ opgesteld waar iedereen die in dit Huis werkzaam is, kennis van genomen heeft.

gedragscode en omgangsregels THHR definitief 29-06-2016


OPENSTAANDE VACATURES:


Gastvrouw of gastheer

De profielschets voor gastvrouwen en -heren kun je hier downloaden:
Functiebeschrijving gastvrouw /-heer

Met de kandidaten wordt eerst een kennismakingsgesprek gevoerd. Kandidaten die worden aangenomen, moeten er rekening mee moeten houden dat ze – afhankelijk van hun functie binnen de organisatie – een door IPSO (organisatie van inloophuizen in Nederland) verzorgde basistraining dienen te volgen. Deelname aan deze training is verplicht voor gastvrouwen en -heren. Daarnaast zal er voor elke vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag, via het Ministerie van Veiligheid en Justitie) worden aangevraagd. (zie ook training)

Voor alle functies geldt dat het om vrijwilligerswerk gaat. Je krijgt er veel waardering en voldoening voor terug, evenals een reiskostenvergoeding, gratis training, opleiding en uitjes. Naast motivatie en betrokkenheid zijn samenwerken, enthousiasme, empathie (goed kunnen luisteren), dienstbaarheid en gastvrijheid sleutelwoorden. We zoeken bij voorkeur gastvrouwen en heren die beschikbaar zijn op de maandagmiddag en vrijdagochtend.


ALGEMEEN:
Als je geinteresseerd bent in een van onze functie(s) kun je een mail sturen naar: directie@toonhermanshuisroermond.nl of telefonisch contact opnemen met het huis en vragen naar Lucinda Lodenstein.