Massage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte, zowel lichamelijk als emotioneel. Je leven staat helemaal op zijn kop. Je wordt overspoeld met emoties en komt in de medische molen terecht, onderzoeken en behandelingen zoals foto’s, MRI, echo’s , scans, operaties, chemotherapie, bestralingen etc. Een onzekere periode waar vaak geen ruimte is voor rust, bezinning en ontspanning. Massage bij kanker kan je een moment van ontspanning geven, een moment voor jezelf, een moment waarin je kunt ervaren dat je meer bent dan alleen de ziekte, een moment van welbevinden.

Deze massagevorm houdt rekening met de gevolgen van alle behandelingen, therapieën en beperkingen die deze ziekte met zich meebrengt. Het werkt ondersteunend, bevorderend maar vooral rustgevend en helpt u tijdens of na het behandelingstraject om bij uzelf terug te keren, even alles te vergeten, genieten en op kracht komen. Zelfs in de palliatieve fase is deze aanraking een waardevolle toevoeging.
Massage kan kanker niet genezen maar het hele ziekteproces wel een stuk aangenamer maken en  je helpen in contact te blijven met je lichaam, het vertrouwen in je lichaam te behouden of te herstellen.

Onderzoek heeft aangetoond dat massage bij kanker klachten als spanning, stress, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, depressie en angst kan verminderen. Door de ontspanning van de massage werkt het ook nog eens pijnstillend. Massage kan in elke fase van de ziekte gegeven worden en ondersteunt het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Wij verwelkomen je graag in de sfeervolle en rustgevende massageruimte van het Toon Hermans Huis en adviseren je voor deelname je arts of specialist te raadplegen. De kosten voor een massage bedragen 20 euro.

Hoi, ik ben Carmen Nijskens. Al 15 jaar verdiep ik mij in massage en geef ik massages aan huis. De diverse massageopleidingen die ik heb gevolgd zet ik op een intuïtieve manier in om jou een ontspannen ervaring te geven. Zelf heb ik borstkanker gehad waardoor ik me goed kan inleven in de verschillende stadia van het ziekteproces. Graag kijk ik samen met jou naar wat jij nodig hebt om even helemaal te ontspannen.

 

Lieve allemaal,

Ik ben Ingrid Smith een ervaren holistisch masseuse en o.a. gespecialiseerd in Massage bij Kanker. Ik ben werkzaam vanuit mijn eigen praktijk aan huis en ook ben ik  al lange tijd verbonden als masseuse bij het Toon Hermans Huis Roermond en sinds kort ook bij het terminaal centrum de Ark in Roermond.

Wil je een keer heerlijk ontspannen bel naar het Toon Hermans Huis of stuur een mail naar: info@toonhermanshuisroermond.nl