Toons ToerTocht 2018 geannuleerd

In 2016 zou Toon Hermans zijn 100ste geboortejaar hebben gevierd. Een mooie aanleiding voor een jaarlijks evenement, georganiseerd door en voor de zes Toon Hermans Huizen in Limburg. Een Toon Hermans Huis is een inloophuis voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden.

Toons ToerTocht vond in april 2016 voor de eerste keer en in april 2017 voor de tweede keer plaats. (Onderin de verslagen van voorgaande jaren en de uitnodiging voor 2018).


Toons ToerTocht 2018 geannuleerd

Helaas hebben we moeten besluiten om Toons ToerTocht 2018 die aanstaande zaterdag 14 april zou plaatsvinden af te gelasten wegens een te gering aantal inschrijvingen. Voor heel Limburg staat de teller slechts op 25 inschrijvingen. Hierdoor is het niet mogelijk om er net zo’n gezellige dag van te maken als de afgelopen twee jaar.

Jammer voor ons als organisatie maar vooral ook voor de mensen die al hadden ingeschreven en die aanstaande zaterdag graag hadden willen lopen of fietsen. Zij ontvangen binnenkort hun inschrijfgeld retour.

Namens de organisatie van Toons ToerTocht,

Peter Willemse


 

Zaterdag 22 april 2017. Een recreatieve wandel- of fietstocht van het ene naar het andere Toon Hermans Huis. Fiets of wandel mee met vrienden, familie, bekenden, lotgenoten, collega’s of uw bedrijf. U ontvangt hiervoor een kopje koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai, een speciale TTT pen, een button, een oorkonde en de wandel- of fietsroutes. Met uw deelname steunt u de Huizen in Limburg én bezorgt u zichzelf een onvergetelijke dag.

Verhalen en reacties op deze tweede editie van Toons Toertocht zijn welkom en worden mogelijk vermeld op deze website. Stuur je reactie naar onze webmaster: Bertine Hanssen2 april 2016: Toons ToerTocht is afgelopen zaterdag georganiseerd door en voor de 6 Toon Hermans Huizen in Limburg. Deze recreatieve fiets- of wandeltocht loopt van het ene naar het andere Toon Hermans Huis en is voor jong en oud. Deelnemers steunen daarmee de Huizen in Limburg én genieten van een onvergetelijke dag.

CorOm 10 uur werd het officiële startschot gegeven door niemand minder dan voormalig Nederlandse Langeafstandsloper Cor Lambregts ,drievoudig Nederlands kampioen en deelnemer aan de Olympische Spelen. Er werden afstanden afgelegd variërend tussen 25 en 35 kilometer. In totaal waren er 32 routes door het mooie Limburgse land uitgezet.

Een vrijwilligster aan het woord: “Iedereen was heel relaxed en had goede zin. Er werd veel gelachen, goed gegeten en we werden alom geprijsd voor de hartelijke en vriendelijke ontvangst. Er waren veel deelnemers bij die het volgende jaar ook weer mee zouden doen als er dan weer een Toertocht georganiseerd zou worden. Al met al een mooie positieve dag, ook namens de vrijwilligers.”
Onderstaand alvast een voorproefje met de foto’s die deze dag zijn gemaakt. Verhalen en reacties op deze eerste Toons Toertocht zijn welkom en worden mogelijk vermeld op deze website. Stuur je reactie naar onze webmaster: Bertine Hanssen

20160402_185519_resized20160402_185438_resized“We hebben deze eerste Toons Toertocht zelfs één deelnemers gehad die alle 6 huizen heeft aangedaan. In totaal heeft Tom van den Bosch uit Reuver, meer dan 220 km gefietst. Hij kwam iets later dan 18.00 uur aan in Roermond, waar ik hem oorkonde heb overhandigd voor deze geweldige prestatie. Hij was erg lovend over de gastvrije ontvangst in alle huizen, de lekkere zelfgebakken vlaai in Weert en de diverse heerlijke soepen die hij in de andere huizen onderweg heeft gegeten” aldus Peter Willemse.

In ons Toon Hermans Huis Roermond had je de mogelijkheid om je te laten verwennen met een stoel-, kuit of voetmassage. De massages werden gegeven door Leon Moonen en Ingrid Smith. Ook was deze dag ons Huis in Roermond geopend voor vrije inloop tussen 11.00 en 16.00 uur.

Ook via Facebook komen er leuke reacties binnen van deelnemers:
Els: “Vandaag genoten van een mooie fietstocht, georganiseerd voor en door de Toon Hermans Huizen. Ook wij staan zelfs op bovenstaande foto’s.”

Harry: “En vooral veel dank aan ALLE vrijwilligers die dit georganiseerd hebben en aanwezig waren in de Toon Hermans Huizen…. TOP!”

Ietje (deelnemer en vrijwilligster in THH Roermond): “Rein en ik hebben het gehaald, van Roermond naar Sittard en terug bleek 64 km. Vanmorgen de eerste zwaluwen van het jaar gezien en een kolibrievlinder, dus wat wil je nog meer! Nu uitrusten…”