Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

Om mensen die geconfronteerd worden met kanker te ondersteunen, werken meer dan 300 organisaties in Nederland samen en zetten rond Wereldkankerdag (online) hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding, een live Q&A of een lezing. Iedereen die met kanker te maken heeft is welkom.

Ook het Toon Hermans Huis in Roermond steunt dit jaar deze campagne!

In het kader van de Wereldkankerdag wordt op vrijdag 4 maart een heerlijke verwendag voor mensen die geraakt worden door kanker georganiseerd. Je wordt deze dag lekker in de watten gelegd met  individuele behandelingen zoals fijne lichaams-voet of handmassages, een ontspannende voetreflexbehandeling en/of een reiki- en meditatiesessie. Wellicht ga je die dag merken, dat de behandelingen goed doen en dat het net lijkt alsof je zorgen, vermoeidheid, spanningen en angst even naar de achtergrond verdwijnen.

Uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) blijkt namelijk dat bijna negen op de tien (ex)kankerpatiënten in Nederland zich zorgen maakt of angstig is. Deze gevoelens komen het meest voor rondom de diagnose en behandelingen, maar ook na afronding van behandelingen kampt driekwart nog steeds met zorgen of angst.

Om deze zorgen en angsten te verlichten, nodigen wij jou uit om deel te nemen aan de behandelingen op onze verwendag. De behandelingen zullen ondersteunend, bevorderend maar vooral rustgevend werken, zodat het kan helpen om bij jezelf terug te keren, even alles te vergeten, te genieten en op kracht komen. Wil je deelnemen aan deze dag, stuur dan alvast een mail naar: administratie@toonhermanshuisroermond.nl

Houd voor actuele info onze website in de gaten.

Voor meer info over de activiteiten rondom Wereldkankerdag: www.wereldkankerdag.nl 

Zoeken naar evenementen door het land in het kader van wereldkankerdag.