Workshop Mandala stippelen

Tijdens de workshop mandala stippelen in het THH gaan we met acrylverf een mandala stippelen op een steen (eventueel op hout om een broche van te maken).

We werken in een groep van maximaal 8 personen en na afloop kun je je mandala werkstuk mee naar huis nemen.

Het woord mandala is een Sanskritisch woord en betekent ‘cirkel’ of ‘gewijd centrum’. Een andere betekenis van het woord mandala is ook nog ‘bevatter van essentie’. Mandala’s zijn in principe altijd cirkelvormig en zonder begin en einde.

Hoewel de wortels van de mandala in het oude India liggen komt de mandala in een heleboel culturen voor. Zij worden gebruikt in kunst, architectuur en alledaagse voorwerpen. Mandala’s kunnen soms ook cirkels of driehoeken binnen een vierkant zijn, ze zijn altijd symmetrisch en trekken de blik als vanzelf naar het midden. De patronen zijn oneindig te herhalen.

Het maken van een mandala heeft een rustige uitwerking op de geest. Het is verbonden met gewijde geometrie, psychologie en genezing. Er gaat dan ook een meditatieve rust uit van het werken aan een mandala. Het geconcentreerd bezig zijn geeft rust en ruimte. Je kunt in het werken aan je mandala een stukje van jezelf kwijt.

Meld je nu aan.

Plaats: Toon Hermans Huis Roermond
Begeleiding:
Gastvrouw:
Duur en frequentie: Nieuw
Data: ga naar agenda voor actuele data en tijden
Tijdstip: ochtend en middag
Aantal deelnemers: maximaal 8 personen
Kosten: € 7,50 per persoon
Aanmelden: Aanmelden kan per mail via info@toonhermanshuisroermond.nl of telefonisch via 0475 856 801. Meer weten? Bel gerust of loop even binnen.