Lezing: “De biologische effecten van visualisaties bij kanker”

Op donderdag 10 december a.s. geeft Pascale Bruinen bij het Toon Hermans Huis Roermond om 14.00 uur een lezing getiteld ‘De biologische effecten van visualisaties bij kanker’.

Pascale is schrijver, spreker en trainer op het vlak van mental management, de mind-body connectie en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ze is tevens mede-oprichter van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor bewezen effectieve zelfherstelinterventies zoals workshops, lezingen en trainingen over alles wat je veilig voor jezelf kunt doen om je lekkerder in je vel te voelen, sneller te herstellen na een blessure, ziekte of operatie en om beter om te kunnen gaan met (chronische) aandoeningen en beperkingen (voor meer informatie: https://academievoorzelfherstel.nl).

Inhoud lezing

Uit studies is bekend dat visualisaties die specifiek gericht zijn op het immuunsysteem – het zo levendig mogelijk in je geest voor je zien hoe jouw afweercellen kankercellen opruimen – kunnen leiden tot een versterking van het afweersysteem en een vergroting van de cytotoxiciteit (de capaciteit van afweercellen om kankercellen uit te schakelen). Maar onderzoek toont ook aan dat visualisaties kunnen zorgen voor een vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling (minder misselijkheid, braken, depressieve en angstige gevoelens, slapeloosheid en doof gevoel). Tenslotte zorgen visualisaties er ook voor dat kankerpatiënten een grotere levenskwaliteit ervaren, hetgeen weer in verband wordt gebracht met een grotere overlevingskans.

In deze lezing licht Pascale deze effecten nader toe en legt ze uit hoe dit werkt.

De lezing duurt van 14.00 tot 14.45 uur met aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook is er dan gelegenheid tot het kopen van haar boeken ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ (De Fontein 2015, prijs € 18,50) over haar bewogen leven als officier van justitie en ‘Het jaar van de uil’ (Kosmos 2016, prijs € 12,50) over een bijzondere gebeurtenis tijdens het rouwproces vanwege haar vaders dood die haar uiteindelijk deed besluiten haar baan als openbaar aanklager op te geven om haar schrijvershart te volgen.

Meer informatie? Neem contact op met het Toon Hermans Huis Roermond, tel 0475-856801 of neem gerust eens een kijkje op www.pascalebruinen.com.

Deelname? Graag vooraf opgeven via  info@toonhermanshuisroermond.nl of telefonisch 0475-856801

(Foto: Antoine van Kaam)