Evelien zet inloophuizen fietsend op de kaart!!

22 juni 2021

Evelien van der Werff is inmiddels al ruim anderhalve maand bezig met haar tour langs alle inloophuizen in Nederland. Met deze actie wil ze de zichtbaarheid van de inloophuizen vergroten en daarnaast geld inzamelen. Dinsdag 22 juni mochten we Evelien van der Werff ontvangen in ons Toon Hermans Huis in Roermond. Onderweg krijgt ze bij elk inloophuis een kraaltje mee om daarmee een mooie fietsketting te maken.

DeltaLimburg was ook aanwezig en heeft een prachtige reportage gemaakt. Deze kun je bekijken op hun website.

Daarnaast heeft Nathalie van Houtum ook nog een mooi compilatie gemaakt van het bezoek. Deze is hier te bekijken.

Doneer hier of bekijk haar Facebook.

We wensen Evelien heel veel succes met het vervolg van haar tocht langs de inloophuizen!


8 juni 2021

Corona bleek in 2020 twee kansen met zich mee te brengen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die eerder zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van een tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze is iets gaan doen waar ze gelukkig van wordt: een creatieve bijdrage leveren aan de wereld van kanker.

Hoe? Door eind mei op de fiets te springen en in zes weken tijd langs alle 75 IPSO inloophuizen te fietsen. Door onderweg te vloggen, bloggen en de pers te woord te staan wil ze met de actie meer bekendheid geven aan de inloophuizen.  Zij wil deze psychosociale ondersteuning namelijk beter vindbaar maken en laten zien dat hulp dichterbij is dan je denkt. Daarnaast wil ze hiermee geld ophalen voor de inloophuizen. De IPSO ondersteunt haar actie waar mogelijk en wil samen met de huizen zorgen voor extra aandacht. Evelien komt ook bij ons langs op dinsdag 22 juni van 14.00 tot 15.00 uur. Daarom zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van een leuk programma, zodat we haar warm kunnen ontvangen en hartelijk welkom kunnen heten. Zo gaan we bijvoorbeeld geld ophalen door met een team van enthousiaste fietsers langs de Limburgse Toon Hermans huizen te fietsen. Ook zullen gasten met Evelien in gesprek gaan en vertellen hoe zij de ondersteuning vanuit het huis ervaren en zal zij een speciale Toon Hermans Huis kraal overhandigd krijgen.

Doneer hier.

Er kan meegefietst worden bij vertrek vanaf het inloophuis, mits anders is afgesproken. En omdat Evelien een druk schema heeft, houdt ze de vaart er lekker in. Ben je het laatste inloophuis van de dag? Dan kan er in de nabije omgeving van het inloophuis een stuk meegefietst worden. In het meest recente tijdschema zie je hoe laat Evelien bij jouw inloophuis aankomt en vertrekt. Door pech of weersomstandigheden kan de tijd uiteraard wat afwijken. Hoe laat arriveert Evelien bij jouw inloophuis?

Meer enthousiaste fietsers? Organiseer zelf een ‘ik fiets mee met Evelien’- fietstocht in de weken of dagen voor haar komst. Geïnspireerd door de actie van Evelien kan men op de fiets springen en zich laten sponsoren voor x aantal kilometer

Of bezoek haar Facebook