Koninklijke onderscheiding voor Frans van Elven

In het kader van Koningsdag 2017 zijn in Roermond 12 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

De Koninklijke Onderscheidingen zijn op woensdag 26 april 2017 tijdens een speciale bijeenkomst in het Royal Theater door burgemeester Rianne Donders – de Leest uitgereikt aan:

 • Mevrouw Winy van der Graaf
 • De heer Jos Janssen
 • Mevrouw Marij Berben
 • De heer Frits Killaars
 • De heer Ton Nelissen
 • De heer Frans van Elven
 • De heer Willem Grave
 • Mevrouw Marla Smulders
 • De heer Henk Heynen
 • De heer Ricks Wuts
 • De heer Henk de Witte
 • De heer Louis Wolters

 Frans van Elven, Lid in de Orde van Oranje-NassauOnze Frans van Elven is onderscheiden en is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer van Elven (70) is sinds 1992 actief bij  KWF Kankerbestrijding afdeling Roermond e.o. Hij begon zijn vrijwilligerswerk als collectant. Later werd hij wijkhoofd en sinds 12,5 jaar is hij voorzitter van de plaatselijke afdeling. Ook vertegenwoordigt hij de afdeling Roermond tijdens landelijke bijeenkomsten. Onder zijn leiding is de afdeling Roermond samengevoegd met de afdelingen Swalmen, Herten en Melick. Jaarlijks wordt er door zijn afdeling een mooi bedrag ingezameld voor het KWF Kankerbestrijding. Vanaf 2001 is de heer van Elven actief voor de Nederlandse Categoriale Vakvereniging Financiën. Hij heeft zich vele jaren ingezet als kaderlid voor deze landelijke vakbond. Sinds zijn pensionering behartigt hij de belangen van de gepensioneerde medewerkers van de Belastingdienst. Daarnaast is de heer Van Elven lid van de commissie huisvesting van het Toon Hermans Huis in Roermond. Hij verricht niet alleen de nodige onderhoudswerkzaamheden, maar hij coördineert ook de inzet en bijdrage van alle daarbij betrokken vrijwilligers. In de periode 2012 tot 2015 heeft de heer Van Elven zich ingezet voor Humanitas in Roermond. Hij hielp mensen met het op orde krijgen van de financiën.