Wereldkankerdag 4 februari 2021

Elk jaar op 4 februari staan we wereldwijd stil bij de impact van kanker. Op de Wereldkankerdag wordt er aandacht gevraagd voor de zorg en ondersteuning voor mensen met kanker en wil men het bewustzijn rondom kanker vergroten en om preventie, diagnostiek en behandelingen flink aan te moedigen. Nu in corona tijd lijkt dit belangrijker dan ooit. In tijden van corona waarin de druk op de zorg hoog ligt kunnen gasten ervaren dat behandelingen worden uitgesteld met als gevolg dat de onzekerheid en zorgen toenemen. Ook komt het voor dat mensen langer met klachten blijven rondlopen en niet naar de huisarts durven te gaan. Dit kan nadelige gevolgen hebben; want hoe eerder je naar de huisarts gaat, hoe groter de kans dat kanker goed te behandelen is. Daarom vinden wij het extra van belang om dit jaar opnieuw de Wereldkankerdag campagne te steunen.

Dit jaar is het thema en hoe kan het ook anders:

Kanker in coronatijd

Op deze dag is er bijzondere aandacht voor kanker in corona tijd. Aan gasten wordt gevraagd: ‘Wat is jouw verhaal?’ Aan de hand van een aantal persoonlijke ervaringsverhalen van patiënten, naasten en zorgverleners wordt de impact van de ziekte – en de gevolgen van de coronacrisis daarop – onder de aandacht gebracht. Daarnaast mag het duidelijk zijn dat juist in deze tijd mensen de weg vinden naar coronaproof zorg, opvang en ondersteuning. Daarom laat men zien welke coronaproof zorg en ondersteuning er het hele jaar door beschikbaar is én welke speciale Wereldkankerdagactiviteiten worden georganiseerd. Naast dat het Toon Hermans Huis een alternatief aanbod heeft opgezet gaan we in het kader van de Wereldkankerdag starten met online zingen op 5 februari (en ook 12 en 19 februari). Online zingen is ontzettend leuk, zorgt voor contact en verbinding met elkaar en kan je mentaal een oppepper geven. Er worden liedjes gezongen zonder tekst, swingende stukken, liederen met een boodschap, maar vooral muziek waar mensen blij van worden. Het gevoel van samen zingen en met zingen je hoofd wat lichter maken is het belangrijkste. Al met al een passende een mooie activiteit om de campagne te steunen! Lees meer over “Online zingen” via Wereldkankerdag.

IEDEREEN, dus ook nieuwe gasten kunnen zich aanmelden voor het zingen bij: administratie@toonhermanshuisroermond.nl