Extra wandeltocht in kleine groepjes

18 juni 2021

We hebben genoten! Dat waren de reacties na de wandeling gisteren op de Meinweg. Na een lange periode van sluiting mogen we elkaar eindelijk weer zien. Aanleiding om een activiteit te organiseren voor alle medewerkers en gasten om elkaar weer te kunnen ontmoeten en te genieten van een praatje en een kop koffie.
Hoe kun je dit beter doen dan tijdens een wandeling. Struinend over bos- en veldpaadjes, onderweg voorzien van koffie en water, een mooie wandeling gelopen van ruim 5 km. Afgesloten met een lekker stukje Limburgse vlaai. De opmaat naar de volgende periode waarin we elkaar in en buiten het Toon Hermans Huis weer vaak zullen zien.

Met dank aan alle hardwerkende vrijwilligers die de wandeling hebben voorbereid.

Een mooi verslag is gemaakt door Nathalie van Houtum.


Voorjaar 2021

Beste allemaal,

Het is ontzettend jammer dat we in tijden van corona niet bij elkaar kunnen komen om samen bijv. samen te lunchen, een uitstapje te maken of gewoon iets gezelligs met elkaar te ondernemen.

We missen het om elkaar te zien en spreken en te horen hoe het met iedereen gaat. Veel activiteiten zijn momenteel niet mogelijk, dus heb ik nagedacht over wat wel kan en mogelijk is. En zo kwam ik op het idee om een vrijdagmiddag (18 juni) een wandeling te organiseren voor de gasten en alle vrijwilligers, de aanbieders, mensen die ons financieel steunen, het bestuur, de gastvrouw- en heren, enz. Er wordt een tocht uitgezet van ongeveer 1 uur in een mooie bosrijke omgeving waar je naar gelang wat is toegestaan, met 1 of meerdere vrijwilligers in een groepje een wandeling maakt.

“Toon Hermans Huis al 5 jaar in beweging”
Beweging is dan letterlijk(wandelen) maar ook figuurlijk (in ontwikkeling) bedoeld.

De groepjes starten om de 15 min. Onderweg vervul je leuke opdrachten en beantwoord je interessante vragen over het huis. Tijdens de wandeling kom je bemande punten tegen waar je van een kopje koffie of fris en een stukje vlaai kunt genieten. Tijdens een wandeling gaat het om het contact, ontspanning, beweging, afleiding, enz. maar vooral om weer eens samen een leuke en gezellige middag te beleven.

Activiteit: Wandeltocht in natuur/bossen met vragen/opdrachten over ons huis
Wanneer: Vrijdag 18 juni vanaf 13.00 uur
Voor wie:  Gasten, vrijwilligers, bestuur, Vrienden Van en bestuur van Vrienden Van
Waarom: In periode van corona het contact en verbinding bevorderen en stimuleren tussen alle partijen. Gaat om menselijk contact, ontspanning, beweging, afleiding, samen een leuke middag hebben, plezier. Vele grotere activiteiten kunnen geen doorgang vinden, maar een georganiseerde wandeling is wel mogelijk.
Werkwijze: De groepjes maken aan de hand van een uitgezette tocht een wandeling. Elke 15 minuten start nieuw groepje. Onderweg krijgen zij te verschillende opdrachten te vervullen over ons huis. Voor de ‘leuk’ zijn prijzen te winnen. Tijdens de wandeling staan er onderweg 2 tafels met koffie, fris en vlaai.
Wandelaars: Wandelgroepje max 2-4 personen. Afhankelijk van de maatregelen(!!).
Bij start om de 15 min. en 3 deelnemers per groepje kunnen bijv. in 3 uur 36 mensen meedoen.
Kosten: Koffie, frisdrank, thee en vlaai, afhankelijk van aantal deelnemers, kosten nog niet bekend
Aanmelden en info: Per mail via info@toonhermanshuisroermond.nl of telefonisch via 0475 856 801 voor 1 mei 2021.