Lezing: voeding bij kanker

Op donderdag 30 september van 14.00 tot 15.30 uur wordt bij het Toon Hermans Huis Roermond een workshop Voeding bij kanker verzorgd door oncologisch diëtiste Monique Koopman. Zij is zelfstandig diëtist met praktijken in Roermond, Swalmen, Beesel, Montfort en bij Oncologisch Expertise Centrum Weert. Monique heeft ook gepresenteerd bij masterclasses over dieetadvies bij oncologie en bij de huisartsenopleiding in Maastricht.

Ziekten en voeding bij ouder worden

Tijdens de workshop zullen veelvoorkomende ziekten en voeding bij het ouder worden besproken worden. In de praktijk is naast kanker ook vaak sprake van diabetes of darmklachten, hart- en vaatziekten, longziekten, gewichtsproblematiek. Wat gebeurt er met de spiermassa- en spierkracht bij het ouder worden en wat zijn dan oorzaken van dat spierverlies. Vaak wordt er gesproken over een gezonde leefstijl. Hoe ziet dat er uit qua voeding, beweging en ontspanning?

Voeding bij kanker

Daarna wordt er specifieker ingegaan op voeding bij kanker. Welke verschijnselen en klachten komen er voor. Op welke manier heeft eten daarmee te maken?
Bepaalde voedingsmiddelen of supplementen hebben interactie met medicatie of behandelingen van kanker. Meer dan de helft van de kankerpatiënten krijgt te maken met ondervoeding, waardoor de kwaliteit van leven of het herstelproces ernstig word aangetast. Hoe ontstaat ondervoeding bij kanker en wat is eraan te doen? Wat kan de oncologisch diëtist bijdragen en hoe ziet een dieetbehandeling eruit bij kanker?

Ben je geïnteresseerd in de workshop en wil je graag deelnemen? Meld je dan aan voor 21 september bij de administratie:
info@toonhermanshuisroermond.nl