Een geweldige donatie van Monuta Helpt

Op 22 maart heeft directeur Lucinda Lodenstein uit de handen van uitvaartverzorger Paul Beurskens van Monuta Roermond/Herten een geweldig bedrag ontvangen van € 5.000,00 euro voor een heel bijzonder project! De missie van Monuta is ‘voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’ en Monuta Helpt sluit hierop aan, door lokale projecten te steunen, die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare.

Het Toon Hermans Huis heeft bij Monuta Helpt een projectaanvraag ingediend om in de prachtige gelegen stadstuin achter het huis, een speciale rustplaats in te richten voor de gasten. De wens is om een sfeervolle en uitnodigende plek te creëren in de tuin, waar mensen van kunnen genieten en tot rust en ontspanning kunnen komen.

Daarnaast zullen diverse activiteiten- en gespreksgroepen graag gebruik willen maken van deze rustplaats. Door het lotgenoten contact waarin mensen met elkaar het leven delen en herkenning, begrip en kracht putten uit de gesprekken, bestaat vaker de behoefte om samen te komen als een gast uit de groep is overleden. Deze plek biedt aan de gasten de mogelijkheid om samen te komen op deze plek om de overledene te gedenken en samen in gedachte bij hem of haar te zijn, door bijvoorbeeld het lezen van een gedicht, samen te luisteren naar muziek of iets te vertellen over diegene die overleden is. En dit samen komen op een plek, die speciaal hiervoor is ingericht, kan mensen kracht en steun geven en meehelpen aan een stukje acceptatie en verwerking van het gemis en verdriet. Wij zijn dan ook erg blij met deze donatie en bedanken Monuta hartelijk voor hun mooie bijdrage om dit project mogelijk te maken!