Donatie: Saskia Leenders-Wolfs

Update:

In de maand oktober jl. liep Saskia Leenders Wolfs een ultrarun langs alle Limburgse Toon Hermans Huizen. Hiermee heeft ze ruim € 16.000 in totaal opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation en de Toon Hermans Huizen. Afgelopen week bracht Saskia een bezoek aan ons Huis om de cheque met een bedrag van bijna € 1.400,- te overhandigen aan directeur Ger Spee. Saskia enorm bedankt voor deze mega prestatie en bijdrage voor het Huis.


Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober een ultieme hardloopuitdaging aan. Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand. De diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg, Vandaar de titel van de tocht: ‘(De) weg met kanker’.

Toon Hermans Huizen zijn centra voor mensen die leven met en na kanker. De centra zijn bijzondere ontmoetingsplaatsen waar je je verhaal kunt delen en kan deelnemen aan ontspannende en creatieve activiteiten.

De uitdaging

Saskia gaat deze uitdaging aan om de naamsbekendheid van de Limburgse Toon Hermans Huizen te vergroten en de drempel van deze centra te verlagen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Saskia wil zoveel mogelijk geld in zamelen. Niet alleen voor de Limburgse Huizen maar ook voor de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek (MVDWF). Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. De opbrengsten die naar de MVDWF gaan, zullen voor 100% naar kankeronderzoek gaan, ‘Weg met kanker’.

De route

Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord Limburg steunt de actie volledig maar ligt te ver uit de route. De huizen zelf organiseren aansluitende activiteiten om haar aan te moedigen tijdens haar loop. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis (THH) in Weert. ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via THH Roermond, THH Sittard en het THH Maastricht. Naar verwachting zal Saskia om +/-21.00 uur bij het THH Parkstad Heerlen de finishlijn bereiken.

Wil je Saskia ondersteunen bij ‘(De) weg met kanker’ doneer dan hier.

Het verhaal achter Saskia

De maand oktober is wereldwijd de borstkankermaand. Daarom hebben we Saskia Leenders Wolf uitgenodigd in ons Huis om live haar indrukwekkende verhaal te vertellen. Tijdens haar verhaal deze avond geeft Saskia u een eerlijke kijk op wat borstkanker doet met de patiënt, maar ook met de omgeving. Het is een verhaal met angst en verdriet, maar vooral ook heel veel liefde en humor.

In haar boek DUBBEL neemt ze de lezer mee in de weg die zij heeft afgelegd, waarin ze op haar gevoel belangrijke keuzes heeft gemaakt, maar wel binnen de kaders van de wetenschap. Een eerlijk en confronterend verhaal, hoe de dubbele diagnose borstkanker niet alleen haar, maar ook haar vriendinnen, familie en gezin, bestaande uit 3 tieners en haar man, geraakt heeft. Daarnaast kreeg ook haar man 2 weken na Saskia de diagnose kanker: een melanoom. Zo zaten ze in een dubbele afspraak bij de oncoloog. Saskia beschrijft heel gedetailleerd hoe ze alles beleefd heeft. Naast angst en verdriet zijn er ook vele mooie en bijzondere gebeurtenissen geweest. Voor Saskia is hardlopen en humor enorm belangrijk geweest om sterk te kunnen zijn op de momenten dat ze het het hardst nodig had. Deze elementen lopen dan ook als roze draad door haar verhaal. Saskia heeft een bijzondere band opgebouwd met haar oncologisch- en plastisch chirurg en alle communicatie met hen in DUBBEL verwerkt, waardoor het verhaal het ook vanuit de medische kant belicht wordt.

Benieuwd naar de ervaringen van Saskia? Op donderdag 12 oktober as. doet ze haar verhaal bij ons in het Huis en daar kun jij bij zijn. Opgeven kan via emailInloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30-20.30 uur met de mogelijkheid tot napraten tot 21.30 uur.Voor koffie en thee wordt gezorgd. Er zijn geen kosten aan verbonden.