GAAT NIET DOOR: Open dag 4 april 2020

I.v.m. Corona virus afgelast.

Op zaterdag 4 april opent het Toon Hermans Huis Roermond haar deuren voor iedereen die eens een kijkje wil nemen in het huis aan de Willem II Singel 17 te Roermond. Het Toon Hermans Huis in Roermond is een inloop-en ontmoetingshuis voor (ex) patiënten met kanker, hun naasten en nabestaanden. Naast een plek om lotgenoten te ontmoeten, biedt het Toon Hermans Huis Roermond een scala aan activiteiten. De Open Dag is een mooie gelegenheid om binnen te lopen en kennis te maken met de warmte en sfeer van het huis en de vele activiteiten die aangeboden worden.

Het belooft een gevarieerde dag te worden, waarin u een goede indruk kunt krijgen wat het Toon Hermans Huis voor u kan betekenen. De gastvrouwen en -heren staan deze dag klaar om alles te vertellen over het Toon Hermans Huis en uw vragen te beantwoorden. De Open Dag start om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur.

Tijdens een rondleiding proeft u de sfeer in het huis. U kunt het huis op uw gemak bekijken, u kunt aanschuiven bij de gesprekstafel waar vrijwilligers en gasten vertellen over hun ervaringen in het huis of u kunt aansluiten bij het open atelier. Heeft u behoefte aan uitgebreide informatie dan kunt u deelnemen bij een van de presentaties die verzorgd worden over het Toon Hermans Huis.

Tijdens de Open Dag vindt de officiële opening plaats van twee bijzondere exposities. Lena Valbæk- Jessen en George Kabel tonen hun kunstwerken de komende maanden in het huis.

  • In de schilderijen van Lena Valbæk- Jessen staat de mens centraal. Een mens, die niet hoeft te passen in het hokje, die niet perfect hoeft te zijn. Haar werk in de gehandicaptenzorg heeft Lena Valbæk- Jessen de liefde voor het niet perfecte en afwijkende laten groeien.
  • George Kabel is sinds 20 jaar actief met beeldhouwen in klei en steen. George heeft een visuele beperking (volledige blindheid) en hij realiseert zijn beelden uitsluitend met behulp van zijn tastzin. Dit proces betekent voor hem een boeiend en creatief avontuur. Zijn voorkeur gaat uit naar het beeldhouwen in hardere steensoorten, zoals Belgisch hardsteen. Daarnaast boetseert hij keramische sculpturen. Deze exposities beloven een mooie aanwinst voor het huis te worden!