Lezing: De biologische effecten van visualisaties bij kanker

Op woensdag 20 oktober a.s. geeft Pascale Bruinen bij het Toon Hermans Huis Roermond om 14.00 uur een lezing getiteld ‘De biologische effecten van visualisaties bij kanker’. De lezing duurt van 14.00 tot 14.45 uur met aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Pascale is schrijver, spreker en trainer op het vlak van mental management, de mind-body connectie en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ze is tevens medeoprichter van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor bewezen effectieve zelfherstelinterventies zoals workshops, lezingen en trainingen over alles wat je veilig voor jezelf kunt doen om je lekkerder in je vel te voelen, sneller te herstellen na een blessure, ziekte of operatie en om beter om te kunnen gaan met (chronische) aandoeningen en beperkingen (voor meer informatie: https://academievoorzelfherstel.nl).

Uit studies is bekend dat visualisaties die specifiek gericht zijn op het immuunsysteem – het zo levendig mogelijk in je geest voor je zien hoe jouw afweercellen kankercellen opruimen – kunnen leiden tot een versterking van het afweersysteem en een vergroting van de cytotoxiciteit (de capaciteit van afweercellen om kankercellen uit te schakelen). Maar onderzoek toont ook aan dat visualisaties kunnen zorgen voor een vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling (minder misselijkheid, braken, depressieve en angstige gevoelens, slapeloosheid en doof gevoel).

Tenslotte zorgen visualisaties er ook voor dat kankerpatiënten een grotere levenskwaliteit ervaren, hetgeen weer in verband wordt gebracht met een grotere overlevingskans. In deze lezing licht Pascale deze effecten nader toe en legt ze uit hoe dit werkt.  Meer informatie? Neem gerust eens een kijkje op www.pascalebruinen.comAls je de lezing wilt bijwonen stuur dan een mail naar info@toonhermanshuisroermond.nl en meld je aan. I.v.m. de corona maatregelen kunnen maximaal 10 gasten aan deze lezing deelnemen.


Foto: Antoine van Kaam